Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam prikkelt en activeert. Homeopathie is een holistische geneeswijze, de hele mens staat centraal. Ieder persoon is uniek, de behandeling is dus ook individueel afgestemd. Met homeopathie wordt het zelfherstellend vermogen geactiveerd om onbalans weer om te zetten naar balans.

Het hoogste ideaal van genezen is een snel, zachtzinnig en duurzaam herstel van de gezondheid…..

Organon der geneeskunst, Dr. Samuel Hahnemann

Gezondheid en ziekte

Bij goede gezondheid is er zowel lichamelijk als mentaal-emotioneel balans. Er is ruimte voor zelfontplooiing en groei. Als er omstandigheden zijn waardoor de balans wordt verstoort kan ons zelfherstellend vermogen opnieuw balans vinden, waardoor de gezondheid intact blijft.

Helaas zijn er ook situaties waarin de levenskracht niet naar volledig balans kan herstellen. Dit kan zijn door diverse omstandigheden als zorgen, verdriet of een gebeurtenis, maar het kan ook omdat de levenskracht geremd is door factoren als erfelijke ziekten, medicijnbelasting of andere gevoeligheden.

Als de levenskracht uit balans is zal dit zich uiten in symptomen. Deze symptomen herkennen we als de ziekte of het klachtenbeeld. Ziekte is het kenbaar maken van het lichaam dat er ergens onbalans is. Het geeft aan dat er ondersteuning nodig is zodat de levenskracht  opnieuw balans en gezondheid kan bereiken.

Bij een onbalans van de levenskracht die niet op eigen kracht hersteld kan worden, stimuleren homeopathische middelen de levenskracht. Hierdoor is een doeltreffend, zacht en duurzaam herstel mogelijk. De klachten verdwijnen en balans en een nieuw welbevinden ontstaan.

Dr. Samuel Hahnemann
grondlegger van de klassieke homeopathie