Groei is voor mij een speerpunt. Op persoonlijk gebied en natuurlijk ook op professioneel gebied. Het is mijn doel om mijzelf te blijven ontwikkelen om jou zo goed mogelijk te begeleiden. Dit is de reden dat ik mij steeds weer laat informeren en inspireren.

Ik heb hiervoor diverse opleidingen en nascholingsdagen gevolgd. Hiernaast verdiep ik mij ook al vele jaren in interesses als voeding en leefstijl.


Opleidingen

Onderstaande opleidingen heb ik met betrekking tot mijn homeopathie praktijk afgerond.

2020 Homeopathie Academie Nederland  – Klassiek homeopaat
2020 Con Amore – Opleiding Medische Basiskennis
2023 Sluis NLP instituut – NLP Practitioner

Klassiek homeopaat

Bij de Homeopathie Academie Nederland ben ik opgeleid door Ewald Stöteler en Marja Rozendaal met als uitgangspunt de ziekteclassificatie van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie.

Deze opleiding heeft mij, naast enorm veel kennis over de klassieke homeopathie, veel andere inzichten gegeven en verder geïnspireerd. Het heeft mij een andere kijk op ziekte en gezondheid gegeven, gebaseerd op zowel de wetten van Einstein en Newton als ook geïnspireerd door de antroposofie en andere grootheden uit het verleden.

Ik heb hier ook kennis mogen maken met embryologie, gegeven door Jaap van der Wal. Dit alles heeft mij nog meer respect en inzicht gegeven in ons bestaan.

Als onderdeel van het afstuderen heb ik samen met mijn studiegenoten een scriptie geschreven over de ontwikkeling van kinderen. Ieder kind heeft recht op een optimale ontwikkeling, maar wat is dit?

Dit vraagstuk hebben wij uitgewerkt met de bijdrage die klassieke homeopathie in dit proces kan innemen. Dit was voor mij een waardevolle verdieping van de opleiding.

NLP Practitioner

Mijn opleiding tot NLP Practitioner was een persoonlijke reis waarin ik veel heb mogen leren over de werking van ons brein, ons denken en ons handelen. Tijdens deze opleiding heb ik ervaren en mogen praktiseren hoe denkpatronen verlopen en beïnvloed kunnen worden om een meer krachtigere versie van jezelf te worden.

Wederom een heel waardevolle aanvulling op mijn praktijk.

Nascholingen

Jaarlijks volg ik meerdere nascholingen. Hiermee voldoe ik ruimschoots aan de voorwaarden van de NVKH, mijn beroepsorganisatie. De inhoud van deze nascholingen is zeer divers. Ze zijn veelal medisch onderlegt en dit gekoppeld met homeopathie, maar ook gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Hieronder een aantal onderwerpen waarover ik een nascholing heb gevolgd:

– Kinderziekten
– Hooggevoeligheid
– CVS / burn-out / fibromyalgie
– Allergieën
– Vrouwengeneeskunde / hormonale klachten
– Infectieziekten
– Kanker (divers)
– Hart- en vaatziekten
– Neurologie
– Voeding
– Dementie

Collegiaal overleg

Ik onderhoud periodiek intensief contact met mijn collega’s. Hiermee houden we elkaar scherp en we leren van elkaar.