Ik ben Anita Janssen, getrouwd en moeder van twee dochters. Wij wonen in Hengelo en ik ben graag buiten. Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in mens, dier en plant, gezondheid en voeding. In mijn vrije tijd las en lees ik hier graag over.

In 2020 ben ik afgestudeerd bij de Homeopathie Academie Nederland, een 5 jarige studie. Gelijktijdig heb ik de studie medische basiskennis (MBK) behaald. Al tijdens de opleiding heb ik praktijkervaring opgedaan waardoor ik al meerdere jaren praktijk voer.

Hoe ben ik tot dit mooie beroep gekomen?

Als kind was ik vrijwel altijd buiten te vinden. Ik ben opgegroeid op het tuinbouwbedrijf van mijn ouders in Klazienaveen waar altijd wel wat te doen was. Hutten bouwen, helpen waar nodig en bezig met onze dieren. Ook las (en lees) ik graag en las ik toen al veel over voeding en kruiden, toen vooral toepasbaar bij de dieren, waar ik het ook al vroeg bij toe paste.

Vanaf 2006, na afronding van mijn Hoge Agrarische School opleiding in Deventer en later de HEAO in Groningen, ben ik jaren werkzaam geweest in de accountancy, uiteindelijk als agrarisch relatiebeheerder. Dit deed ik met volledige inzet en gedrevenheid. Het contact met de mensen en de feeling met mijn agrarische roots was fijn, maar of het mijn passie is….
En wat doe je dan?

Door persoonlijke omstandigheden ben ik in aanraking gekomen met homeopathie. Verrast door de werking van de kleine korrel die een grootse werking had, wist ik dat ik hier meer van wilde weten. Hierop ben ik gestart met de opleiding tot klassiek homeopaat. Vanaf toen wist ik het zeker, hier ligt mijn passie. Homeopathie beweegt mij iedere dag weer.